ABD’deki bir Amazon deposu için şiddetle mücadele edilen bir sendika seçiminin ortasında, şirketteki çalışma koşullarına yönelik eleştirilere karşı "sahte" Twitter hesapları dalgası ortaya çıktı. 

DAHA ÖNCE DE KULLANILMIŞ

Hesap tanıtıcılarının çoğu "AmazonFC" ile başlıyor, ardından bir ad ve depo adı geliyor. Hesaplar genellikle Twitter'da Amazon'a yönelik eleştirilere yanıt vererek çalışma koşulları ve yüksek yaralanma oranları hakkındaki endişeleri ve raporları reddediyor.

Benzer hesaplar, 2018 ve 2019'da şirkete yönelik eleştirilerin viral hale geldiği dönemlerde daha önce kullanılmıştı. 2018 ve 2019 raporlarında belirtilen Twitter kullanıcı hesaplarının birçoğu artık mevcut değil. Diğerleri isimleri değiştirdi. Bazı hesapların stok fotoğraflarından sahte profil resimleri kullandığı ortaya çıktı. 

SÖZCÜ: BUNLAR ELÇİMİZ DEĞİL

Bazı Amazon çalışanları, şirkette olumlu çalışma deneyimlerini paylaşarak "elçi" olarak hareket ediyorlar. Şirket, elçilerinden geldiği iddia edilen son tweetlerin bazılarının sahte olduğunu doğruladı. Bir Amazon sözcüsü, "Bunların çoğu Amazon FC Elçileri değil, Twitter'ın şartlarını ihlal eden sahte hesaplar gibi görünüyor” dedi. Sözcü, kaç tane Twitter hesabının gerçek Amazon elçileri tarafından yönetildiğini veya platformda hala hangi hesapların gerçekte halkla ilişkiler elçisi olarak görev yapan Amazon çalışanları tarafından yönetildiğini açıklamadı. 

Amazon, bu işçilere sosyal medyadaki bu rollerde hizmet ettikleri için nasıl ödeme yapıldığı da dahil olmak üzere önceki raporlarda bu hesaplar hakkında bilgi vermeyi reddetmişti, ancak önceki bazı raporlar bu çalışanların depo işi yerine sosyal medyada çalıştığını belirtti. (Guardian)