DDTECH ve Ana Sigorta arasında imzalanan iş birliği kapsamında, Ana Sigorta kurum içi ve kurum dışı tüm süreçlerini dijital olarak entegre hale getirerek, sigortacılık sektöründe daha hızlı ve sürdürülebilir süreçlere sahip oldu. Yeni nesil teknolojilerle süreçlerini kâğıtsız hale getiren Ana Sigorta, verimliliğini artırırken doğaya olan duyarlılığını da bir kez daha göstermiş oldu.

DİJİTAL YOL HARİTASI İLE ANA SİGORTA’NIN TÜM SÜREÇLERİ KÂĞITSIZ OLARAK YÜRÜTÜLÜYOR

Yenilikçi ve uçtan uca ürünleri ile sigortacılık sektöründe de çözümler sunduklarını belirten DDTECH Genel Müdürü Onur Turan, “DDTECH olarak yola çıktığımızdan günden bu yana, her sektörden firmaların dijital dönüşümüne yardımcı ürün ve çözümler sunuyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz iş birliği, sigortacılık sektörünün yenilikçi isimlerinden Ana Sigorta’nın kurum içi ve tüm acenteleri ile olan iletişimleri bağlamında oldukça önemli bir rol oynuyor. Tasarladığımız dijital süreçler ile Ana Sigorta’nın kurum verimliliğini artırmayı ve tüm işlemlerin kâğıtsız olarak yürütülmesini amaçladık. Bu süreçleri tasarlarken Türkiye’de ve bölge ülkelerde temsil ettiğimiz JobRouter ile Ana Sigorta’nın core(çekirdek) sistem yazılımı ve kullandığı tüm yazılımlar, departmanlar ile entegre hale getirildi. Bu sayede departmanların birbiriyle arka tarafta otomatik olarak haberleştiği bir sisteme kavuşturuldu. Aynı zamanda tüm imza yöntemlerini bir arada bulunduran ürünümüz Dijital İmza Platformu ile imza süreçlerinin dijital olarak yürütülmesini ve arşivlenmesi sağladık” dedi. 

İki şirketin güçlü yanlarını bir araya getirerek dijital dönüşüm yolunda önemli adımlar atıldığının altını çizen Turan: “Dijital dönüşüm sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bir yolculuk. İlk günden beri müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için bu yolda emin adımlar ile yürümeye devam ediyoruz. Bütün bu süreç boyunca yaklaşımlarından dolayı Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay başta olmak üzere sektörde tecrübeleri ve çalışmalarıyla adlarından söz ettiren Ana Sigorta üst yönetim ekibine, şirketimiz adına teşekkür ediyoruz. Ana Sigorta ile birlikte Her Ana Değer Katmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“DAHA ÇEVİK, DAHA DİJİTAL VE ÇEVRECİ SÜREÇLERE SAHİP OLDUK”

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli sigorta şirketi olarak ‘Her Ana Değer Katar’ mottosuyla yola çıktıklarını dile getiren Ana Sigorta Genel Müdürü Arda Tuncay, “Ana Sigorta olarak kısa sürede müşteri sayımızı ve prim üretimimizi önemli bir noktaya taşıdık. Yine buna paralel olarak acente ağımızı yaygınlaştırarak büyüttük. Bu kapsamda müşterilerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla DDTECH ile birlikte daha çevik, daha dijital ve çevreci süreçlere sahip olmamızı sağlayan bir projeyi hayata geçirdik. Ana Sigorta henüz kuruluş aşamasındayken planladığımız ve başladığımız bu proje, şu anda aktif olarak kullanılıyor ve sürecin başından sonuna kadar tüm işlemlerimiz dijital olarak yürütülüyor. Sigorta sektöründeki temel ihtiyaçlardan biri olan dijitalleşme ile ilgili DDTECH ile yürüttüğümüz proje kapsamında, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Ana Sigorta olarak, kullanıcı dostu ürünlerimiz ve hizmet kalitemizle acentelerimiz ve sigortalılarımıza değer katarak onların yanlarında yer almayı ve sektörümüzde öncü konumda olmayı sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.