Bu haftanın başlarında Chelsea kadın futbol takımının yıldızı Sam Kerr'in kapağında yer alacağının belli olmasının ardından EA, FIFA 23'ün kadın futbolunun nihayet oyunun önemli bir parçası olacağını gösteren ilk fragmanını da yayınladı. Oyunda hem 2022 Katar Dünya Kupası hem de 2023 Avustralya/Yeni Zelanda Dünya Kupası'nda kadınların da mücadele edecek olması ile birlikte, kadın futbolunun önemli turnuvaları yer alacak. Bunun yanı sıra İngiltere ve Fransa'daki en iyi liglerden kadın kulüp takımları da oyunda kendilerine yer bulacak.


Fotoğraf: EA Sports

'ADİL BİR DÜZEN OLUŞTURACAĞIZ'

Uluslararası kadın takımları, 2016'dan beri EA FIFA oyunlarında yer alıyor, ancak bu, kulüp takımlarıyla sunulan ilk sürüm olacak. Kadın futbolu, kısmen Olimpiyatlar ve diğer uluslararası yarışmalar sayesinde popülarite kazandı ve 2022 Dünya Kupası da bir büyük destek sağlayacak. Erkekler futbolu için mevcut olan düzinelerce lig ile kıyaslandığında iki lig çok az olsa da, EA gelecekteki güncellemelerle daha fazlasını eklemeyi planlıyor gibi görünüyor. FIFA 23'ten Matt Lafreniere, "Adil bir deneyim oluşturmaya kararlıyız ve kadın futbolunun büyümesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

EA, FIFA 23'ün ayrıca HyperMotion2 teknolojisinin en son sürümü aracılığıyla platformlar arası oyun işlevselliği ve daha "gerçekçi" bir oyun sunduğunu söyledi. Bu özellik, hareket yakalama verileri için makine öğrenimini kullanarak oyun sırasında daha yumuşak oyuncu hareketleri oluşturuyor.

FIFA 23, EA'in finansal ve münhasırlık konularında FIFA ile anlaşamadığı için FIFA adını taşıyan son oyun olabilir. Ancak, EA hala 300'den fazla futbol ortağı ile yüzlerce lisansa sahip ve Premier League, MLS, La Liga, Bundesliga ve Serie A gibi isimlerle özel anlaşmaları elinde tutuyor. Seri, gelecekteki sürümlerinde EA Sports FC olarak yeniden adlandırılacak.(Teknolojioku)