Hikaye, Nicolas Çarşamba gecesi Buenos Aires'in kenar mahallelerinde bir müşteri için bir web sitesi tasarlarken masasında iken başladı. WhatsApp'ta Google'ın devre dışı kaldığına dair mesajlar almaya başladı. 

Kurona, "Tarayıcıma www.google.com.ar girdim ve işe yaramadı. Tuhaf bir şey olduğunu düşündüm" dedi.

.Ar ülke kodu alanlarını işletmekten sorumlu kuruluş olan Arjantin Ağ Bilgi Merkezi'ne (NIC) gitmeye karar verdi. 

Sistemde Google’ı buldu ve Arjantin'in Google satın aldı. İşe yaramayacağını düşünmesine rağmen, "adımları takip etti ve sonra satın alma faturasıyla birlikte bir e-posta aldım" dedi.

‘’ENDİŞELİYİM’’

Şaşkın bir şekilde, arama çubuğundaki www.google.com.ar'a hafifçe dokundu ve enter tuşuna bastım, "Kişisel verilerim ortaya çıktı" dedi. Kurona, "Ekrana bakarken donmuştum. Az önce ne olduğuna inanamadım" dedi. Çarşamba günü yerel saatle 21.52'de Nicolas, Google Arjantin'in alan adını satın aldı. 

Tüm bu milyonlarca Google araması ve www.google.com.ar'a gelen insanlar şimdi teorik olarak ona geliyordu. 

Kurona, "Hiçbir zaman kötü niyetim olmadığını açıkça belirtmek istiyorum, sadece satın almaya çalıştım ve sistem izin verdi ancak satın alma işlemi tamamlandığında ve verilerim göründüğünde, bir şeyler olacağını biliyordum. Gerçekten endişeliydim" dedi.

‘’PARAM İADE EDİLMEDİ’’

Bir teori, Google'ın alan adını yenilemeyi unutmuş olması. 

Ancak Google, etki alanı lisansının süresinin dolmadığını ve Temmuz 2021'e kadar süresinin olduğunu söylüyor. 

Bu sebeple Google'ın alan adının neden serbest bırakıldığı hala belirsiz. 

Nicolas ne olduğu hakkında hiçbir fikrinin olmadığını söylüyor, ancak bu kadar çok medyanın ilgisini çekmesi "biraz tuhaf" hissettiriyor. Twitter'da bir kahraman olarak selamlandı ve olanları açıklayan tweet'i 80 bin beğeni topladı. 

Nicolas, başını belaya sokmadığı için rahatladığını söylüyor.

NIC'nin alan adını satın aldıktan kısa bir süre sonra elinden aldığını, ancak 270 pesosunun iade edilmediğini söyledi. 

Google'ın iletişime geçmediğini ve kendisine ödeme yapılmadığını söylüyor. Google, alan adını nasıl geri aldıklarını henüz açıklamadı.


(BBC,Çeviri:polemikhaber)