Telefon hacklenmesi özellikle son zamanlarda güvenlik verilerine erişimle birlikte artış gösterdi. Kullanıcılar programlardan kaynaklı güvenlik açıklarıyla başetmenin yollarını arıyor. 

ZOR KAPANAN TELEFONA DİKKAT

Telefonların hacklendiğini anlayabileceğimiz birçok ipucu var bunlardan bazıları şöyle

Kullandığınız akıllı telefon birden bire gözle görülür bir şekilde yavaşladıysa,ve uygulamaları çok geç açılıp sık sık kitleniyorsa, ya da zor kapanırsa ya da bir şekilde telefonu kapatamazsanız muhtemelen saldırıya uğruyorsunuz demektir.

REKLAMLARA TIKLAMAYIN

Olmadık yerlerden reklamlar çıkıyorsa, reklam yazılımı bulaşmış olabilir. Bu reklamlara tıkladığınız zaman kişisel bilgilerinizi de çalabilirler. Bu noktada telefonunuzu garantiye vermeniz gerekebilir.

PİL ÖMRÜ VİRÜS SEBEPLİ 

Pil sağlığınız yüksek olduğu halde bataryanız sebepsiz yere hızlı bitiyorsa muhtemelen bir virüs telefonunuza bulaştı ve sizin haberiniz olmadan arka planda işlem yapıyor olabilir.

UYGULAMA AÇILMIYORSA 

Uygulamalar sürekli çöküyorsa, farklı uygulamaları telefonunuza yüklerken sorun yaşıyorsanız; muhtemelen zararlı bir yazılım sizin telefonunuza bulaştı ve işlem yapmanızı engelliyor olabilir.

KULLANILMADIĞI ZAMAN BİLE VİRÜS ÇALIŞABİLİR

Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ya da kullansanız bile 'E ben bunu aramadım' dediğiniz durumlar oluyorsa, muhtemelen zararlı bir yazılım telefonunuza bulaştı.

VİRÜS İNTERNETİ KULLANIYOR

Telefonunuzdaki internet paketi sizin kullanımınız dışında hızlı bir şekilde bitiyorsa, 

MAİL HESAPLARINI İNCELEYİN

Akıllı telefonlarda uygulamalar için açtığımız hesaplarda mail hesaplarımızda bulunuyor. bu hesapları takip ederek de telefona bulaşan bir virüsün olup olmadığını anlayabiliriz. Aniden ekran görüntülerinizin kalitesinde bir düştüyse, bu bir keylogger saldırısı olabilir. Keylogger, bilgisayar korsanlarının tuş vuruşlarınızı kaydederek verileri çalarken etkinliklerinizi dinlemesini sağlayan bir casus yazılım türüdür. Böyle bir durumda da diğer olabilecek sorunlardaki gibi telefonunuzu garantiye gönderin.