Teknoloji medya şirketi GigaOm'u kuran ve şu anda bir yatırımcı olan Om Malik, Zoom ve bunun gibi uygulamalar "bu yılın dalgalı denizlerinde tutmamız gereken ağaç parçası" olduğunu yazdı. 

Milyonlarca insan doktorlarıyla görüntülü sohbetler denedi veya evde kalmaya zorlanan çocuklar eğitimlerinin devam etmesi için çevrimiçi sınıf araçlarını kullandı.

TEHLİKELER DEVAM EDİYOR

Risk sermayesi şirketi Lightspeed Venture Partners'ın ortaklarından Nicole Quinn, "Corona virüs sırasında başlayan tüketici alışkanlıkları kalıcı alışkanlıklar olacaklar. Yapışkan olacağına inanıyorum" dedi. 

Ancak teknolojinin 2020'deki kullanışlılığı, teknolojiyle ilgili zor soruların yanıtlandığı anlamına gelmiyor. Corona virüs ve aşıları hakkında yanlış bilgiler sosyal medyada çok yaygın. İnternet, dolandırıcıların pandemiden kâr etmeleri için bir yol sunuyordu.

‘DEVRİM’ BEKLENTİSİ VAR

Salgın sırasında teknolojinin merkezi rolü, teknolojiye yönelik bazı sert tutumları hafifletebilir. Daha önce ekransız aileler bile kendilerini teknolojinin hayatlarındaki yerini yeniden düşünürken buldular. Malik, Google'ın 20 yıl önce yükselen arama motorunun
yükselişi kadar temel bir değişim olabileceğini söyledi. Bir röportajda "Google ortaya çıktığında, hepimiz oldukça şaşırtıcı olan bu arama deneyimini yaşadık ve bilgiyi bulma ve araştırma yeteneğimizi artıran bu fikre alışmaya başladık. Bütün bir nesli değiştirdi" dedi ve
"Google'la büyüyen insanlar, bilgi ve bilginin nasıl tüketildiği hakkında farklı düşünüyor.

Toplumda bu kadar büyük bir şey kökleştiğinde, her şeyi değiştirmeye başlar" şeklinde ekledi.

SALGINDAKİ ‘MECBURİYETLER’ HALE GELECEK

Doktorlar ve hemşirelerle görüntülü sohbetler bir zamanlar nadir görülen olaylardı, ancak şimdi bu yöntem milyonlarca hasta tarafından kullanılıyor. Çevrimiçi eğitim girişimleri, sınıflar tamamen yeniden açıldıktan sonra bile, milyonlarca kişinin eğitim için görüntülü görüşmeyi
kullandığı bir gelecek için plan yapıyor. Bazıları holograma dayalı iletişimin bir sonraki seviye olabileceğini düşünüyor. Ayrıca, işlerine ve işverenlerine bağlı olarak haftalarının en azından bir kısmında evden çalışmaya devam edebilecek ofis çalışanları da olacak.

VERİMLİ VE RAHAT

Risk sermayesi şirketi Greylock'un ortaklarından David Thacker, "Dijital, bazı kişisel deneyimlerin çok iyi bir alternatifi haline geldi," dedi ve "Daha fazlasını yapmanıza izin veriyor. 

Daha fazla insanla konuşabiliyorum. Daha fazla insan görebiliyordum. Daha fazla toplantıya katılabilirim’’ şeklinde ekledi. Bazı insanlar salgın sırasında ekranlarda geçirdikleri zamana küfredebilir ve  Zoom yorgunluğundan kurtulmak için çevrimiçi olarak daha az ve birbirleriyle daha fazla zaman geçirme şansını dört gözle bekleyebilirler. Ancak bu hizmetlerin verimliliği ve rahatlığı kaçırılamayacak kadar iyi olabilir.

‘’APARTMAN DAİRELERİNDEN KURTULUP ESKİYE DÖNECEĞİZ’’

İnsanların teknolojiyle ilişkisi hakkında üç kitap yazan yazar Alex Soojung, "İnsanlık tarihinde, evi bir evlilik kalesi ve dünyadan çekilme yeri olarak hayal ettik" dedi. Soojung, "Hiç yiyecek yetiştirmediğiniz veya bir atölyenizin veya ofisinizin olmadığı apartman dairelerinden
uzaklaşıp, büyük dedelerimizin sahip olduğu gibi bir iş-ev yaşamı modeline geri döneceğiz’’ dedi.