Twitter'ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın bot hesaplarla ilgili detaylar sebebiyle beklemede olduğunu söyleyen Musk, Twitter'ın yüzde 5’lik tahminine kıyasla, kullanıcıların yüzde 20’sinin bot hesap olduğundan şüphelendiğini söyledi. All-In Summit 2022 konferansında "Ne kadar çok soru sorarsam, endişelerim o kadar artıyor" dedi.

Musk, "Yalnızca kendilerinin anlayabileceği karmaşık bir metodolojiye sahip olduklarını iddia ediyorlar. Bu, insan ruhundan veya onun gibi bir şeyden daha karmaşık, derin bir gizem olamaz" diye ekledi.

PİYASALARI ALLAK BULLAK ETTİ

Twitter hisseleri, Musk'ın yorumlarının ardından düştü. Hisse senedi, Musk'ın Nisan ayı başlarında Twitter hissesini açıklamasından önceki gün seviyesinin altına inerek yüzde 8'den fazla düşüşle 37.39 dolardan kapandı ve piyasaları, milyarder girişimcinin şirketi kararlaştırılan fiyattan satın almaya devam edeceğine dair şüphelendirdi.

Twitter CEO'su Parag Agrawal, sosyal medya platformundaki bot hesaplarının son dört çeyrekte dahili tahminlerinin "yüzde 5'in oldukça altında" olduğunu ve Musk'ın şirketin sahte hesapları ele almasıyla ilgili günlerdir eleştirilerine yanıt verdiğini tweetledi. Twitter'ın 2013'ten beri aynı kalan tahmini, bir hesabın bot olup olmadığını belirlemek için hem genel hem de özel bilgileri kullanma ihtiyacı nedeniyle harici olarak çoğaltılamadığını da sözlerine ekledi. (Reuters)