Yasal talep, tüketici haklarıyla ilgilenen Avukat Alex Neill tarafından teknoloji devine karşı açılan toplu bir davadır. Şirketi, piyasa gücünü kötüye kullanarak oyun geliştiricileri ve yayıncılarına adil olmayan şartlar ve koşullar dayatarak ve tüketiciler için fiyatları zorlayarak rekabet yasasını ihlal etmekle suçluyor.

İddiaya göre PlayStation Store üzerinden yapılan her dijital oyun ve oyun içi satın alma için yüzde 30 komisyon alarak "insanları dolandırdı". Yasal işlemde, tüketicilerden dijital oyun satın alımları için son altı yılda 5 milyar sterline kadar fazla ücret alındığı belirtiliyor.

‘BİRAZ DA PLAYSTATİON OYNASIN’

Ülkenin Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne sunulan iddiaya göre, Birleşik Krallık'ta 19 Ağustos 2016'dan bu yana konsollarında veya PlayStation Store aracılığıyla dijital oyunlar veya eklenti içerik satın almış olan herkes iddiaya dahil edilmiştir ve potansiyel olarak tazminat alma hakkına sahiptir. Kişi başına düşen tahmini zarar, faiz hariç 67 sterlin ile 562 sterlin arasındadır.

Neill, "Oyun, Sony PlayStation için hazır. Bu yasal işlemle, farkında olmadan fazla ücretlendirilen milyonlarca İngiliz için ayakta duruyorum. Sony'nin konumunu kötüye kullandığına ve müşterilerini dolandırdığına inanıyoruz. Sony'nin eylemleri, özellikle biz bir yaşam maliyeti krizinin ortasındayız ve cebimiz daha önce hiç olmadığı kadar etkileniyor" dedi. 

Eylem, büyük ticari iddialara yatırım yapan dava ve tahkim uzmanlarından oluşan uzman bir ekip olan Woodsford tarafından finanse ediliyor. Bu nedenle, müşteriler davanın herhangi bir masrafını ödemek zorunda kalmayacak. (Sky News)