Şirketin 7 yılına damga vuran motorlar sorunları ve Covid-19 salgını nedeniyle maliyetli sıkıntıların ardından East, 1 Ocak'ta Erginbilgiç'in görevi devralmasıyla bu yılın sonunda görevi bırakacak.

ANALİSTLER MEMNUN

Analistler, Erginbilgiç'in sonuç alma ve enerji geçişindeki sicilinin, havacılık ve uzay ve savunma deneyiminin görece eksikliğine rağmen, şirkete liderlik etmek için iyi bir konumda olduğunu söylüyor.

Jefferies, "Havacılık ve uzay konusunda geçmişi hala sınırlı görünse de, karlılığın restorasyonu, endüstriyel sektörler ve enerji geçişi konusundaki deneyimlerin karışımı onu çok sağlam bir isim haline getiriyor" dedi.

GÖZ DOLDURAN KARİYER

Mühendislik geçmişine sahip İngiliz ve Türk uyruklu Erginbilgiç, beş yılı yönetim ekibinde olmak üzere BP'de 20 yılı aşkın bir süre geçirdi. Petrol devinin 2020'ye kadar alt işlerini yönetti ve şu anda özel sermaye şirketi Global Infrastructure Partners'ın ortağı.

Erginbilgiç, "Müşterileri enerji geçişini benimserken, önemli ticari fırsatlar ve stratejik evrim döneminde Rolls Royce'a katılmaktan onur duyuyorum" dedi. Erginbilgic, BP'nin rafinaj, perakende ve petrokimyayı içeren alt işlerinin elektrikli araç şarjına doğru genişlemesini denetledi ve Hindistan ve Meksika gibi gelişmekte olan ekonomilerde binlerce benzin istasyonu ekledi. (Reuters)