Önlem, Başkan Joe Biden'ın selefi Donald Trump'ın Washington tarafından potansiyel tehditler olarak görülen Çin teknoloji endüstrilerine yönelik sert tavrına bağlı kaldığının en son işareti.

BELİRTİ YOK

Karar, iktidardaki Komünist Partinin endüstriyel planları, Amerikan teknolojisine erişim ve bilgisayar saldırıları ve iş sırlarının çalınması suçlamalarına ilişkin artan çatışmalara katkıda bulunuyor. 

Ticaret Bakanlığı, ABD teknolojisine erişimi engelledi, Çin ordusu tarafından silah geliştirmede kullanılan süper bilgisayarlar inşa edildiğini söyledi.

Biden, Pekin ile daha iyi ilişkiler kurmak istediğini ancak Trump'ın Çinli telekom ekipmanı devi Huawei ve diğer şirketlere uyguladığı yaptırımları geri alacağına dair hiçbir belirti vermediğini söyledi.

ÖNCELİKLİ HALE GELDİ

Komünist Parti, Çin'i kendine güvenen bir "teknoloji gücü" haline dönüştürme çabalarını hızlandırmanın bu yılın en önemli ekonomik önceliği olacağını ilan ederek yanıt verdi. 

Çin tasarımı süper bilgisayarlar hız için rekorlar kırdı, ancak ABD tarafından sağlanan işlemci yongaları ve diğer donanımlardan oluşturuldu.

Bu arada, Amerikan telekom düzenleyicileri, üç Çinli telefon operatörünün Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma hakkını elinden alma sürecinde.

(AP, Çeviri:polemikhaber)