Soruşturma, 2014 yılının başlangıcından bu yana Tesla'nın ABD'de sattığı hemen hemen her araç olan 765 bin aracı kapsıyor. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) soruşturma kapsamında tespit ettiği kazalarda 17 kişi yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti.

KAZALARIN ÇOĞU AKŞAM SAATLERİNDE

NHTSA, 2018'den bu yana, Tesla'ların Otopilot veya Trafiğe Duyarlı Seyir Kontrolü'ndeki ilk müdahale ekiplerinin yanıp sönen ışıklar, işaret fişekleri veya tehlike uyarısı konileri kullandığı yerlerde araçlara çarptığı 11 kaza tespit ettiğini söyledi. Ajans, eylemi web sitesinde bir yayınla duyurdu.

Ajanstan yapılan açıklamada, "Olayların çoğu hava karardıktan sonra meydana geldi ve karşılaşılan çarpışma sahneleri, ilk müdahale eden araç ışıkları, işaret fişekleri ve yol konileri gibi olay yeri kontrol önlemlerini içeriyordu" denildi.

SON 7 YILIN MODELLERİ ARAŞTILIYOR

Araştırma, Tesla'nın tüm mevcut model serisini, 2014'ten 2021 model yıllarına kadar Y, X, S ve 3 modellerini kapsıyor.

Tesla kazalarından bazılarını da araştıran Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), NHTSA ve Tesla'nın Otopilot'un kullanımını güvenli bir şekilde çalışabileceği alanlarla sınırlandırmasını tavsiye etti.

NTSB ayrıca NHTSA'nın Tesla'nın sürücülerin dikkat etmesini sağlamak için daha iyi bir sisteme sahip olmasını gerektirmesini tavsiye etti. NHTSA, tavsiyelerin hiçbiri için harekete geçmedi. NTSB'nin yaptırım yetkisi yoktur ve yalnızca NHTSA gibi diğer federal kurumlara tavsiyelerde bulunabilir.
 

(Guardian)