Şirketin önde gelen isimlerinden GuoPing, çalışanlarına yazdığı yeni yıl mektubunda, yıllık gelirin 634 milyar yuan (99.48 milyar dolar) olacağını yazdı.Bu, 891.4 milyar yuan'lık 2020 gelirinden yüzde 28.9'luk bir düşüşü temsil ediyor.

‘TEKNOLOJİNİN SİYASALLAŞMASI’

Guo, gelecek yılın "zorluklarla geleceğini" ancak Huawei'nin 2021’deki performansından memnun olduğunu söyledi.Şirketin web sitesinde yayınlanan mektupta, "Öngörülemeyen bir iş ortamı, teknolojinin siyasallaşması ve büyüyen bir küreselleşmeden uzaklaşma hareketinin tümü ciddi zorluklar sunuyor" denildi.

2019'da Trump yönetimi, Huawei'ye ulusal güvenliği gerekçe göstererek, şirketin yeni akıllı telefonları için diğer kritik ABD menşeli teknolojilerin yanı sıra Google’ın sahibi olduğu Android sistemini kullanmasını engelleyen bir ticaret yasağı getirdi.ABD yaptırımları, coronavirüs nedeniyle zayıf iç tüketimle birlikte Huawei'yi zorladı.

Huawei'nin son kazanç raporu, üçüncü çeyrek gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 38 düştüğünü gösteriyor. İlk üç çeyreğin geliri, bir önceki yıla göre neredeyse üçüncü bir düşüş gösterdi. (Reuters)