Apple geçtiğimiz günlerde gelir açısından rekorlarla dolu çeyreğini gerçekleştirdi ve 2021 mali yılının ilk çeyreğinde 111.4 milyar dolar kazandı. 

Cook, geçtiğimiz gün Apple’ın yıllık hissedarlar toplantısına yaptığı açıklamada, bunun her üç dört haftada bir şirket alındığı anlamına geldiğini söyledi.

Cook, hissedarlar toplantısına yaptığı açıklamada, satın almaların çoğunlukla teknoloji ve yetenek kazanmaya yönelik olduğunu belirtti.

BAŞKA ŞİRKETİN TEKNOLOJİSİNİ ENTEGRE EDİYOR

Apple'ın son on yılda satın almak için en çok para harcadığı şirket, rapçi ve yapımcı Dr. Dre tarafından kurulan kulaklık markası Beats için verdiği 3 milyar dolardı. 

Bir başka yüksek profilli satın alma, 2018'de 400 milyon dolarlık müzik tanıma yazılımı olan Shazam oldu. 

Çoğu zaman Apple, daha küçük teknoloji firmalarını satın alıyor ve ardından yeniliklerini kendi ürünlerine dahil ediyor.

APPLE’IN PARASI ÇOK

Apple, değeri 2 trilyon dolardan fazla olan son derece kârlı bir şirket ve bu nedenle satın almalar için bolca parası var.

Ancak Apple, altı yılda 100 şirket satın almış olsa bile, satın aldığı şirketler konusunda oldukça seçici. 

Örneğin, Tesla'nın kurucusu Elon Musk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2013 yılında şirketi mali açıdan zor durumdayken Tesla’yı Apple’a satmak için başvurduğunu söyledi. 

Musk, şirketin CEO’su Cook’un teklifi kabul etmediğini söyledi.

RAKİPLERİNDEN DAHA AZ HARCIYOR

Değere göre ölçüldüğünde, Apple’ın satın almaları aslında birçok teknoloji rakibininkinden daha maliyetsiz. 

Microsoft, LinkedIn için 26 milyar dolar ödedi, Amazon, Whole Foods için 13,7 milyar dolar ödedi ve Facebook, WhatsApp için 19 milyar dolar ödedi.