Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren ve ardından yakalanan terörist Ahlam Albashır'ın kullandığı telefon hattının arama kayıtlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Sabah'ta yer alan habere göre, terörist Albashır'ın, saldırısının yaşandığı günün akşamında yakalanmadan saatler önce telefonunda "Amcam" olarak kayıtlı olan yabancı bir hattı bir buçuk saat arayla iki defa aradığı fakat aramalar açılmadığı için görüşme yapılmadığı tespit edildi.

istiklal teroristleri adliyeye sevk edildi

İKİ CEVAPSIZ ARAMA

İstanbul Emniyeti'nden edinilen bilgilere göre; terörist Ahlam Albashır, "+38" ile başlayan yabancı telefon hattını akşam saat 20.01'de ve 21.38'de aradı fakat aramaları cevaplanmadı.

Albashır'ın kullandığı telefon hattında Amcam, Ahmet ve Sağlığım isimleriyle üç kişinin kayıtlı olduğu da belirlendi. Telefon hattında "Ahmet" olarak kayıtlı olan kişinin; patlamadan sonra terörist Ahlam Albashır'ı bir taksiyle gittiği Esenler'den alarak Küçükçekmece'deki adrese götüren ve yakalanarak tutuklanan göçmen kaçakçısı Ahmed Jarkas olduğu iddia ediliyor.

Ahmed Jarkas'ın saldırıdan sonra terörist Ahlam Albashır'ı Esenler Meydanı'nda karşıladığı ve taksinin parasını da Ahmed Jarkas'ın ödediği de saptandı. Sır arama kayıtlarının incelemesi devam ediyor.