İYİ Parti'de devir-teslim: Meral Akşener, koltuğunu Dervişoğlu'na devretti İYİ Parti'de devir-teslim: Meral Akşener, koltuğunu Dervişoğlu'na devretti

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'nun TKP'den Kadıköy Belediye Başkanı adaylığı, TİP'in bilgisi olmadan açıklandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Kendi adayımızı çıkaracağız" dedi, stratejik olarak AKP'nin güçlü olduğu yerlerde tavrın değişebileceğini belirtti.

Seçimlere 74 gün kaldı. Geçtiğimiz günlerde Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’nun TKP’den Kadıköy Belediye Başkanı adayı olduğu açıklandı. Kadıköy CHP'nin kalesi olarak bilinen bir ilçe. TİP son genel seçimlerde ilçe yüzde 10 civarında oy aldı.

Gözler Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Kadıköy'de ne yapacağına çevrildi. Duvar'dan Atilla Özsever konuyu TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a sordu.

TİP LİDERİ ERKAN BAŞ: BİZE SORULMADI

Maçoğlu’nun adaylığının açıklanmasından sonra TİP Genel Başkanı Erkan Baş kendilerine bu konunun sorulmadığını söyledi.

Erkan Baş, “Bize herhangi bir şey sorulmadı. Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı. Daha önce Hatay’ın Defne ilçesi belediye başkanlığı için de aynı şeyi yaptılar. Ön almak istiyorlar, Maçoğlu’na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil” dedi.

"KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ"

TİP Genel Başkanı Baş, bu gelişmeler karşısında “Kadıköy’de biz de kendi adayımızı çıkaracağız. Hafta sonu toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşüp adaylarımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

Erkan Baş, yerel seçim stratejisi olarak da “AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde demokratik bir yarış içinde olup kendi adaylarımızı çıkarabiliriz. AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur” dedi.