14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Komünist Partisi, 'seçimlere ilişkin tavrımız ve sola yaptığımız çağrının sonuçlarını birkaç gün içinde paylaşacağız' ifadelerine yer verilirken, "Son ana kadar yapıcı tutumumuzu sürdüreceğiz" mesajı verildi.

'SON ANA KADAR YAPICI TUTUMUMUZ SÜRECEK'

Türkiye Komünist Partisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Komünist Partisi, 9 Mart 2023 tarihinde “laikliği, bağımsızlığı ve devletçi-kamucu bir toplumsal sistemi savunan, gerçek bir düzen değişikliği talebini dile getiren bütün sol-sosyalist-komünist partilerin, aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen bir seçim işbirliğine girmesi için” yaptığı çağrı doğrultusunda girişimlerini sürdürmektedir.

Emek ve Özgürlük İttifakı ve Sosyalist Güç Birliği’nde yer alan sol-sosyalist-komünist partilerin ilkeli bir seçim ittifakında yan yana gelmelerindeki zorlukların farkındayız. Bununla birlikte Türkiye solunun düzen içi dengelerin ve pazarlıkların dışında güçlü bir seçenek haline gelmesine yardımcı olacak böylesi bir işbirliği için son ana kadar yapıcı tutumumuzu sürdüreceğiz. Önümüzdeki birkaç günlük sürenin ardından Türkiye Komünist Partisi hem bu temasların sonucunu hem de 14 Mayıs seçimlerine ilişkin tavrını, bütün boyutlarıyla kamuoyu ile paylaşacaktır."