ABD eski başkanı Donald Trump'ın iddiasına göre, beceriksiz liderler ve ABD kuvvetlerinin İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya'ya attığı atom bombalarından 500 kat daha güçlü nükleer silahlar, dünyayı toptan yok olmanın eşiğine getirdi.

Ülkesinin en tartışmalı liderlerinden Trump, "Bakın, tüm bunlar yüzünden Üçüncü Dünya Savaşı'na girebiliriz. Tarihin en tehlikeli dönemi olduğuna inanıyorum. Çünkü zirvede beceriksiz insanlar var” ifadelerini kullandı.

‘ABD’Yİ BELAYA SOKMAK İSTEMİYORUM’

Geçen yıl Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki Kuzey Akım boru hatlarını bombalamasının arkasında kimin olduğu sorusuna yanıt veren Trump, "Ülkemizi belaya sokmak istemiyorum, bu yüzden cevap vermeyeceğim" dedi. Eski lider, boru hatlarını havaya uçurmanın "çok tehlikeli" olduğunu kabul ederek, "Bence çoğu insan bunu kimin yaptığını biliyor" dedi. 

Trump ayrıca, nükleer silahların bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdit olduğu, ABD ve Rusya cephaneliklerinin benzeri görülmemiş bir yıkıma neden olabileceği konusunda uyararak “Deli bir adamla dünyanın hiç deneyimlemediği krizler çıkabilir” şeklinde kaydetti. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER