Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, dünyadan Türkiye ve Suriye'ye destek mesajları gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Durumu, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından takip edeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı. 

'GEREKLİ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ'

Ukrayna’nın, Türkiye’ye gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirten Vladimir Zelenskiy de, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu anda dost Türk halkının yanındayız ve gerekli yardımı yapmaya hazırız” dedi. 

İSRAİL: YARDIM PROGRAMI HAZIRLANIYOR

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkesinin yardıma hazır olduğunu açıkladı. Herzog, sosyal medya hesabından İbranice, Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımda "İsrail halkı adına, dün gece Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerimi bildiririm. Yaşanan can kayıpları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ: ÇAVUŞOĞLU'NA ULAŞACAĞIZ

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ulaşacağını ve Avrupa Birliği ortak yardımlarını yönlendireceğini belirtti. İsveçli Bakan Billström açıklamasında “Türkiye ve Suriye'de yüksek can kaybıyla sonuçlanan depremin korkunç sonuçlarından derin üzüntü duyuyorum. İsveç, Avrupa Birliği Konseyi’nin dönem başkanı olduğundan dolayı, bu felakette ülkelere yardım etmek adına AB çabalarının koordinasyonu için Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriye'ye ulaşacağız” dedi.

YUNANİSTAN: KAYNAKLAR SEFERBER EDİLİYOR

Yunanistan da, deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderileceğini duyurdu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardım edecek" ifadesini kullandı.

Miçotakis, Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de yıkıma neden olan deprem nedeniyle "derin üzüntü duyduğunu" da kaydetti.

AZERBAYCAN, 370 KİŞİLİK EKİP GÖNDERECEK

Bakü ise deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi gönderileceğini duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum."

Açıklamada, "Azerbaycan'dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal etmektedir" denildi.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TAZİYE!

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerini kullandı.