Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2022 yılı Türkiye Çocuk Araştırması'nın sonuçlarını yayımladı.

Paylaşılan verilere göre, ekmek veya makarna gibi tahıl içeren yiyecekleri her gün tüketen 6 aylık ve büyük yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 oldu.

Meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 50,5, sebzeyi her gün tükettiği ifade edilen çocukların oranı yüzde 33 iken et, tavuk veya balığı her gün tükettiği aktarılan çocukların oranı ise yüzde 12,7 ile olarak açıklandı.

ÇOCUKLAR SANATTA UZAK KALDI

Son bir yılda anneleri veya temel bakım verenleri tarafından sinema veya tiyatroya gittiği belirtilen 6-17 yaş grubundaki çocukların oranının yüzde 39,1 olduğu belirtildi.

Kendine ait odası olan çocukların oranı %34,0 iken kendine ait odası olmayan çocuklar arasında, uyumak için kullandığı odayı bir hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı %29,4, iki veya daha fazla hanehalkı üyesi ile paylaşanların oranı ise %36,6 oldu.

Anneleri veya temel bakım verenleri tarafından günde en az bir defa diş fırçaladığı belirtilen 3-17 yaş grubundaki çocukların oranı %66,5 oldu.

ÇOCUKLARIN SPOR FAALİYETLERİNE KATILIMI

Son bir hafta içinde en az bir gün, günde en az bir saat yapılan sportif faaliyetler incelendiğinde, anneleri/temel bakım verenleri tarafından 4-17 yaş grubundaki çocukların %14,1'inin yürüyüş/koşu yaptığı, %7,6'sının futbol oynadığı, %4,0'ünün bisiklet sürdüğü, %1,8'inin voleybol oynadığı, %1,5'inin basketbol oynadığı, %5,8'inin ise diğer sportif faaliyetleri yaptığı görüldü.

Ebeveynlerinin kendilerini önemsediğini gösterdiklerini belirten 13-17 yaş grubundaki çocukların oranının %92,8, ebeveynlerinin onlara ihtiyaç duydukları kadar yardım ettiğini belirten çocukların oranının %91,6, ebeveynlerinin, sorunlarını ve endişelerini anlamaya çalıştıklarını belirten çocukların oranının ise %87,0 olduğu görüldü.