Rusya, Ukrayna işgaline yönelik yaptırımların ardından uluslararası futbol turnuvalarına katılımdan süresiz olarak uzaklaştırıldı ve bu da Rus futbolu içindeki isimlerin UEFA'dan Asya Futbol Konfederasyonu'na geçmeyi düşünmesine neden oldu. Rusya'nın Asya’ya geçmesi halinde, Dünya Kupası gibi uluslararası turnuvalara katılma uygunluğunun yeniden sunulacağı düşünülüyordu.

rusya avrupa futboluna geri mi donecek2

'KISITLAMALARIN KALDIRILMASI İÇİN…'

Ancak Mitrofanov'a göre hem Rusya Futbol Federasyonu hem de UEFA, Rusya'nın uluslararası futboldan uzaklaştırılmasını mevcut UEFA altyapısı içinde sona erdirmek için potansiyel bir yol haritasını belirlemek ve denetlemek üzere bir çalışma grubunun başlatılacağı sonucuna vardı.

RIA Novosti aracılığıyla konuşan Mitrofanov, "UEFA'nın bu hafta bir çalışma grubu oluşturmasını planlıyoruz. Hala kimin katılacağını bekliyoruz. Bu bir istişare meselesidir, her iki taraf da önerilerini yapacak. Şimdi çalışmalar devam ediyor. UEFA'dan meslektaşlar bunu anlamalı ve var olan kısıtlamaların kaldırılması için bir yol haritası oluşturmalı" dedi.

Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Alexander Dyukov, hem FIFA hem de Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden yetkilileri çalışma grubuna davet etmeyi planladığını da belirtti.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER