Rusya’nınSavunma Bakanlığı saldırıları doğrularken, Ukrayna için saldırı, Kremlin'in kışın eşiğinde ülkede insani felaket planını bozmak için Rusya'ya karşıönemli bir operasyonu temsil ediyor.

Rus basınında çıkan haberler ve sosyal medyada paylaşılan videolar, Pazartesi sabahı erken saatlerde Rusya'nın Saratov bölgesindeki Engels-2 hava üssünde, Ukrayna'ya yönelik seyir füzesi saldırılarına katılan Tu-95 bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapan üslerde patlama meydana geldiğini gösterdi.

Moskova'ya neredeyse 250 kilometredenmesafede bir şehir olan Ryazan yakınlarındaki Dyagilevo hava üssünde başka bir patlama meydana geldi. Rus devlet medyasının bildirdiğine göre, bir akaryakıt kamyonunun patlaması sonucu üç kişi öldü, beş kişi yaralandı. Bu üs aynı zamanda Tu-95 uzun menzilli bombardıman uçaklarına da ev sahipliği yapıyor.

RUSYA’NIN SALDIRILARI GECİKMEDİ

Hava üslerindeki patlamalardan kısa bir süre sonra Rusya, Karadeniz ve Hazar Denizlerinden hava ve denizden fırlatılan füzeleri kullanarak Ukrayna'ya uzun zamandır beklenen bir toplu saldırı başlattı. Ukrayna, toplam 70 füzeden 60'ının engellendiğini iddia ederken, Rus yetkililer, 17 hedefin vurulduğunu söylüyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER