Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana 500'ü aşkın çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

'EN BÜYÜK BEDELİ ÇOCUKLAR ÖDÜYOR'

Gerçek ölü sayısının UNICEF tarafından doğrulanan rakamların çok üstünde olabileceğini belirten Russell, "Ukraynalı çocuk ve aileler bu vahşi savaşın en büyük bedelini ödüyor. Savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana en az 501 çocuk öldürüldü. Ayrıca, savaş en az 1000 çocuğun da yaralanmasına neden oldu ki bunların da bazıları ömür boyu sürecek izler ve yaralanmalar" dedi.

'HUZURLU BİR YAŞAM HER ÇOCUĞUN HAKKI'

Russell, "Her rakamın arkasında dağılan ve sonsuza dek değişen bir aile var. Bu yürek parçalayıcı. İster Ukrayna'da ister çatışmaların yaşandığı dünyanın herhangi bir yerinde savaş, çocukların en kötü düşmanı. Nerede yaşarsa yaşasın her çocuğun huzurlu bir ortamda büyümeye hakkı var" ifadelerini kullandı.

'ŞİDDETLE İZ BIRAKILAN BİR ÇOCUKLUK OLMASIN'

UNICEF'in çocuklara psikolojik destek ve bakım temin ettiğini de ekleyen Russsell, "Nihayetinde, çocuklar ve ailelerin huzura ihtiyacı var ve bu kısa sürede olmayacak. Hiçbir çocuk, şiddet ve korku ile iz bırakılan bir çocukluk tecrübe etmemeli" paylaşımında bulundu.