Gaziantep Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere alınacak 130 personel için ilan yayınlandı. İlanda 80 hemşire, 20 hasta bakıcı, 17 temizli görevlisi, 1 şoför, 3 sağlık teknisyeni, 5 tekniker, 4 büro personeli için taşıması gereken şartlar sıralandı.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın onayıyla hazırlanan personel alım ilanında yer alan 20 erkek ve 7 kadın hasta bakıcı ile 10 temizlik görevlisi için başvuracak kişilerde 'çay demleme' zorunluluğuna ilişkin bir şart da getirildi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta 210 gözaltı Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta 210 gözaltı

"KENDİLERİNE ÇAY DEMLEMEYİ BİLEN PERSONEL ARIYORLAR" 

Üniversitenin alacağı personel için 'Çay demlemeyi bilme' getirmesi şaşkınlıkla karşılandı. Sosyal medyada alay ve eleştiri konusu olan bu şart için “Galiba yöneticiler kendilerine tavşan kanı çay demlemeyi bilen personel arıyorlar. Çünkü, hastalara çay servisi yapılmıyor. Zaten yemek ihalesini alan firma kahvaltı için çayı kendisi veriyor ” yorumu yapıldı.

Adı çok sayıda olumsuz haberle gündeme gelen Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ismi, yaklaşık 3.5 yıldan bu yana fazla çalışma ücretlerini alamayan işçilerin açtığı dava ve bu işçilerin yaptığı eylemlerle biliniyor.