Dion, paylaştığı duygusal bir sosyal medya gönderisinde şunları yazdı: "Yakın zamanda, bana Katı Kişilik Sendromu adı verilen ve milyonda bir kişiyi etkileyen çok nadir görülen bir nörolojik bozukluk teşhisi konuldu."

‘SES TELLERİMİ KULLANAMIYORUM’

Ünlü, semptomları bir süredir fark ettiğini ancak sebebini son zamanlarda öğrendiğini açıkladı. Dion, kas spazmlarının günlük aktivitelerini nasıl etkilediğini anlatmaya devam ederek "bazen yürürken zorluklara neden oluyor ve ses tellerimi alıştığım şekilde şarkı söylemek için kullanmama izin vermiyor" dedi. 

celine dion2

SAHNELERE VEDA

Şarkıcı üzüntüyle, bu durumun önümüzdeki yıl Şubat ayında yapılması planlanan Avrupa turnesine başlayamayacağını da bildirerek gelecekte tekrar sahneye çıkma umuduyla tüm dikkatini sağlığına vereceğini söyledi. Hayranlarına "Gücümü ve yeniden performans gösterme yeteneğimi geri kazanmak için her gün spor terapistimle çalışıyorum" dedi.

Şarkıcı, sağlık sorunları olabileceğini ilk olarak Ocak ayında Kuzey Amerika'da Mart ve Nisan aylarında yapılması planlanan birkaç konserini iptal ettiğinde ima etmişti.

TEDAVİSİ YOK

Katı Kişi Sendromu, tedavi edilemez bir durum olsa da, yalnızca ilerlemesini yavaşlatabilecek tedaviler vardır.

Dion, Kanadalı bir kayıt sanatçısı ve 200 milyondan fazla plak satışıyla dünya çapında tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir. Kariyerine 1980'lerin başında başladığından beri beş Grammy Ödülü kazandı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER