Ürdün ordusu, sınırın Suriye tarafından ülkeye geçen uyuşturucu kaçakçıları ile çıkan çatışmada bir Ürdün askerinin ve çok sayıda kaçakçının öldüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ordu, Ürdün'e 'captagon' isimli uyuşturucu maddeyi sokmaya çalışırken üç kaçakçının vurularak öldürülmesinden bir hafta sonra benzer şekilde Suriye'den Ürdün'e geçen kişilerin, ardından Suriye'ye geri döndüğünü bildirdi. Açıklamada, "Sınır muhafızlarına ateş eden ve kötü görüş mesafesi ve yoğun sisi sınırı geçmek için kullanan onlarca kaçakçıyla çatışma yaşandı" denildi.

"HER TÜRLÜ TEŞEBBÜSE KARŞI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE EYLEMDE BULUNUYORUZ"

Ordudan yapılan açıklamada, çatışmanın 370 kilometrelik Ürdün-Suriye sınırının hangi noktasında yaşandığı belirtilmezken, Suriyeli kaynaklar, Reuters'a yaptığı açıklamada, olayın Ürdün'ün kuzeydoğu kenti Mafraq'da yaşandığını anlattı.

Ürdün ordusu ise "Sınırlarımızı korumak ve ulusal güvenliğimizin altını oyacak her türlü teşebbüse engel olmak için güçlü bir şekilde eylemde bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü Malezya’da iki askeri helikopter çarpıştı: 10 ölü

ÜRDÜN, SURİYE, HİZBULLAH...

Ürdün, Suriye'de üretim ve ticaretinin milyar dolarları bulduğu tahmin edilen 'captagon' isimli uyuşturucu maddenin Körfez ülkelerine kaçırılmasında geçiş rotası konumunda bulunuyor. Ürdünlü yetkililer, Lübnan Hizbullahı ve milislerini uyuşturucu kaçakçılığında yaşanan artıştan sorumlu tutuyor, Hizbullah ise bu iddiayı reddediyor. 

Üst düzey Ürdünlü yetkililer, endişelerini Suriyeli yetkililer ve Rusya'ya da iletse de insansız hava araçları (İHA) yardımıyla da yapılan uyuşturucu kaçakçılığı devam ediyor. Suriye hükümeti ise 'kaçakçılığı bitirmek için elinden geleni yaptığını' savunuyor