Bolt'un avukatı, sekiz kez Olimpiyat şampiyonu olan Usain Bolt'un Jamaikalı bir yatırım firmasındaki hesabından kaybolan 12,7 milyon dolardan fazlasını geri almak istediğini ve gerekirse olayı mahkemeye taşımaya istekli olduğunu söyledi.

‘ŞİRKET İADE YAPMAZSA…’

Reuters'a konuşan Avukat Linton Gordon, geçen hafta Jamaika merkezli Stocks and Securities (SSL) yatırım şirketindeki hesap bakiyesinin açıklanamaz bir şekilde sadece 12 bin dolara düştüğü bilgisi verildiğini söyleyerek şirket fonları iade etmezse "Konuyla ilgili olarak mahkemeye gideceğiz. Bu büyük bir hayal kırıklığı, Bolt'un parasını geri alacağı ve sıkıntısız bir şekilde çözüleceğini umuyoruz" dedi. 

SADECE BOLT DEĞİL

12 Ocak'ta SSL’den yapılan açıklamada, eski bir çalışanın dolandırıcılık faaliyetinden haberdar olunduğu ve konuyu kolluk kuvvetlerine havale edildiği, varlıkların güvenliğini sağlamak ve protokolleri güçlendirmek için adımlar atıldığı belirtildi. 

Jamaika Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, dolandırıcılık ve mali soruşturma ekiplerinin "diğer kişilerle birlikte Usain Bolt'un hesaplarını etkilediği söylenen dolandırıcılık faaliyetlerinin" soruşturulduğu söylendi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER