CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da seçim kampanyası için hazırlattığı afişlerin Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 'üst geçitlere afiş asılamayacağı' gerekçesiyle kaldırılmasının ardından aynı yerlere AK Partili adayların afişlerinin asılmasına tepki gösterdi.

'MALATYALILARIN VİCDANINA BIRAKIYORUM'

Ağbaba, kendi afişinin sökülerek yerine AK Partili adayların afişlerinin asıldığı üst geçit önünden yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

“Sevgili Malatyalılar, size Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı şikâyet etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde kendi cebimden vererek yaptırmış olduğum pankartları bir gün aniden hepsini söktüler, indirdiler. Sebebini sorduğumda; üst geçitlere olmayacağını söylediler. Ben de bir şey demedim. Ancak dün itibarıyla bütün üst geçitlere AK Parti’nin adaylarının afişlerini asmışlar. Benim afişlerimi söktükleri yere. Ben, kendi paramla yaptırdım. Bu kadar ayrımcılık olmaz. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Malatyalıların vicdanına bırakıyorum. Sayın Selahattin Gürkan, siz bütün Malatya’nın belediye başkanısınız. Bunun size yakıştıramadığımı söylemek istiyorum. Hatta gelmişler, benim dükkanımın bulunduğu yere de asmışlar. Benim afişimi sökmüşler. AK Partili adayların afişini asmışlar. Kiralamış olduğumuz bir yerden benim afişimi sökmüşler, AK Partili adayların afişini yapıştırmışlar. Yakıştıramadım. Milletin, Malatyalıların vicdanına bırakıyorum. Keşke bu afiş asma hızını depremde gösterseydiniz.  

'BÜTÜN BİLLBOARDLARI AK PARTİ AFİŞLERİ İLE DONATTILAR'

Ben afişlerimi kendi cebimden yapıyorum. Bu arkadaşlar afişlerini hangi kaynaktan yapıyor onu da merak ediyorum. Ayrıca Malatya’daki bütün billboardları AK Parti afişleri ile donattılar. Onun da hangi para ile yapıldığını sormak istiyorum. Vatandaşın parasıyla, bizim paramızla seçim propagandası yapıyor Malatya Büyükşehir Belediyesi Keşke bu afiş asma hızlarını, billboard asma hızlarını depremde gösterselerdi. Depremde yok olanlar bugün ortaya çıkmış. Malatyalılara şikayetimdir.”(ANKA)