Venezuelalı yetkililerin gerçekleştirdiği yolsuzluk soruşturmalarında Petrol Bakanlığı tarafından denetlenen Venezuela Petrol Şirketi’nden (PDVSA) üst düzey yetkililerin tutuklanmasından sonra, 2020'den beri görevde olan Petrol Bakanı Tareck El Aissami istifa etti. 

‘YOLSUZLUĞUN KÖKÜNE İNECEĞİZ’

Daha önceki yolsuzluk araştırmalarına öncülük eden Maduro, televizyonda yaptığı açıklamalarda hükümetinin yolsuzluğun "köküne inmeye" kararlı olduğunu söyledi ve geçen yıl başlatılan soruşturmayı "profesyonel, bilimsel ve disiplinli" olarak nitelendirdi.

Devlet televizyonu ve konuya yakın kaynakların yaptığı açıklamaya göre, rüşvetle mücadele polisi bir belediye başkanı, iki yargıç ve en az ikisi PDVSA ile bağlantılı üç üst düzey hükümet yetkilisini tutukladı. Kaynaklar ayrıca son günlerde PDVSA'da en az 20 alt düzey yetkilinin tutuklandığını söyledi. 

Kaynaklara göre, tutuklanan yetkililer arasında PDVSA'nın tedarik ve ticaretten sorumlu eski başkan yardımcısı Antonio Perez ve PDVSA'nın denizcilik kolu PDV Marina'nın genel müdürü Samuel Testamarck yer alıyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER