Ağaoğlu, Etiler'deki ünlü bir spor mağazasında yaşadığı 'yalancı indirim' olayını sosyal medya hesabında paylaştı. Hakem Heyeti'ne giderek hakkını aradığını aktaran Ağaoğlu, Tüketici Kanunu'na dikkat çekerek tüketicilerin yasal haklarını bilmesi gerektiğine dair açıklamada bulundu.

Ağaoğlu'nun sosyal medya hesabındaki paylaşımında yaptığı açıklama şöyle:

"Herkes gibi ben de yalancı indirimle karşılaştım. Cep telefonuma gelen yüzde 70 indirim mesajına inanarak gittim. inandığım Tanınmış bir spor markasının Etiler'deki mağazasından bu şekilde aldım. Ceketi alırken 1400 lira fiyatı olduğunu gördüm. Mağazada ölçü alındı, ardından terziye verdik. Kasaya geçince benden 400 lira aldılar. 'Bu ürünün fiyatı 1400 liraysa indirimsiz fiyatı nedir?' dedim, etiketi gösterdiler. 4045 liranın üzeri çizilip altına 1399 lira yazılmış. 'Ben 4045 liradan sattığınızı görmek istiyorum' dedim. Bunu kanıtlayamadılar. 

Bunun üzerine alışveriş merkezinin otoparkına geçerken oradaki görevli 'Otopark ödemesini yaptıralım' dedi. 3 saat ücretsiz olduğunu belirtmeme rağmen benden 10 lira aldı. Ben de Hakem Heyeti'ne gittim, 10 liranın iadesi yönünde kararı aldım. Bunun yanı sıra, 1400 liradan yüzde 65 indirim yapılarak bana 914 lira 95 kuruş ödenmesi karar altına bağlandı. Yani sizin anlayacağınız yalancı indirip bu sefer kayaya çarptı. Ben tüketici haklarını bilen biri olarak bu tür sahtekarlıklara karşılaşıyorsam bütün tüketiciler dikkatli olmalı. Çünkü Tüketici Kanunu'nun 54. madde 3. fıkrası, indirimden önceki yüksek fiyattan satıldığının kanıtlanma yükümlülüğünü satıcıya vermiş. Sattın mı daha önce 4045 liradan bu ceketten, göster fiyatını. Gösteremezsen 1400 lira üzerinden indirimi de yapmak zorundasın."