Yalı Çapkını dizisinde' İfakat'i canlandıran oyuncu Gülçin Santırcıoğlu'nun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım gündem oldu. 

Sosyal medya hesabında 353 bin takipçisi bulunan Santırcıoğlu, Özlem Şeyma tarafından paylaşılan bir açıklama videosunu, Instagram hikayeler kısmında paylaştı. 

'12 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞU EVLENDİRİLEBİLİR'

Özlem Şeyma'nın videoda bahsettiği konu Anayasa Mahkemesi oldu. Şeyma paylaşımın altına "Şimdi oy vermezsen sonra çok geç olacak!" yazdı ve ekledi:

"Bir gün bir kanun çıkar da sokakta kadınlar şu kıyafetleri giyemez ya da 12 yaşındaki bir kız çocuğu evlendirilebilir şeklinde düzenleme gelirse bunu kim durdurabilir? Şu an Anayasa Mahkemesi. Peki 4 sene sonra? 

'ŞİMDİ SÖYLEYECEKLERİMİ İYİ DİNLE...'

'Şeriat o kadar kolay gelmez ya', 'Rejim o kadar kolay değişmez, benim oyum mu değiştirecek?' diyen pek duyarlı arkadaşım şimdi söyleyeceklerimi iyi dinle. 

Önümüzdeki bir yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi'ne 3 üye atayacak. Eğer bu atamaları mevcut Cumhurbaşkanı yaparsa, 2 üye dışında tamamı doğrudan 10, meclis çoğunluğu aracılığıyla da 3 üye olmak üzere toplam 13 üye aynı kişi tarafından atanmış olacak. 14. üye de 2026'da atanacak. Yani 3 sene sonra Cumhurbaşkanı'nın doğrudan veya dolaylı olarak atamadığı sadece tek bir üye olacak.

'Bir şey olmaz' diyorsan, 22 Şubat 2023 tarihli Anayasa Mahkemesi kararında, bir AYM üyesi kadın erkek eşitliğinin modern hurafelerden olduğunu; ailede, toplumda huzuru, adaleti, mutluluğu sağlayabilecek özellikte olmadığını dile getirdi. Anayasa Mahkemesi'nin 14 üyesinin de bu görüşte olduğunu düşün. Nasıl bir geleceğimiz olur sence?"

Santırcıoğlu da Özlem Şeyma'nın videosunu, "Bize 'endişeli modern bunlar' diyen yetmez ama evetçi, kendini solcu diye satan liboşlar... Bu rezaletlerin koltuk değneğisiniz" sözleriyle paylaştı.