TGRT Haber ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programına katılarak emeklilerle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Her gün gündemi yorumlayan gazeteci Cem Küçük ve Yıldız, döviz kuru ve altın fiyatları hakkında önemli bilgiler verdi. Yıldız'ın en dikkat çekici açıklamalarından biri, döviz talebinin artmasıyla birlikte rezerv miktarına yönelik kaygıları dile getirmesiydi.

DOLAR YAZ AYLARINDA DÜŞÜŞE GEÇECEK

Ayrıca, küresel piyasalarda devam eden doların genel değerinde yaz aylarından sonra düşüş yaşanabileceği yönündeki çarpıcı değerlendirmesi dikkat çekti. 22 Şubat'ta 31 TL'yi aşan doların küresel piyasalarda zorlanmaya başlayacağını vurguladı.

GRAM ALTIN 3 BİN TL SEVİYELERİNE ULAŞACAK

Diğer yandan altının yıl sonunda değer kazanacağına dair öngörülerde bulundu. Yıldız, gram altının 3 bin TL seviyelerine ulaşabileceğini belirtirken, bu durumun en büyük etkenlerinden birinin FED'in aldığı kararlar olduğunu vurguladı.

Özellikle Ons spot altın fiyatlarını etkileyen FED kararlarının, gram altının 3 bin seviyelerini görmesine olanak sağlayabileceğine işaret etti.

Yıldız, faiz kararlarının yıl içinde %45 seviyesinde sabit kalacağı yönünde bir eğilim olduğunu belirtti. Özellikle Türkiye seçimlerinden sonra piyasalarda değişiklik beklenen enflasyonun Mayıs ayına kadar yükselebileceğini, ancak sonrasında düşüş yaşanabileceğini ifade etti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını değerlendiren Yıldız, seçim sonrası piyasalarda denge değişikliği olasılığının yüksek olduğunu da vurguladı.

İstanbul'da Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu İstanbul'da Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu

EMEKLİLERE YÖNELİK PROMOSYONLAR, 15 BİN LİRADAN BAŞLAYACAK

Ayrıca, TGRT Haber Ekonomi Editörü Yıldız, 3 yıllık anlaşmalı bankaların emeklilere yönelik promosyonlarına ilişkin bilgiler de paylaştı.

"Bu bilgiler emekliler ve çalışanlar için önemli. Bu yıl ING Bankası en yüksek promosyon veren banka oldu. Diğer taraftan, promosyonlar 15 bin TL'den başlayıp alt sınır 7.500 TL ile 10 bin TL arasında olacak. Bayram sonrasında bu ücretler netleşecek." dedi.