Uzun yıllardır yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan Geoffrey Hinton, "kötü aktörlerin" yapay zekayı "kötü şeyler" için kullanabileceğini belirterek hayatı boyunca yaptığı işin insanlığa sunabileceği riskler konusunda uyardı.

Google'dan geçen ay istifa eden 75 yaşındaki Hinton, röportajında, yapay zeka tabanlı sohbet robotlarının bazı tehlikelerinin "oldukça korkutucu" olduğunu söyleyerek "Şu anda, söyleyebileceğim kadarıyla bizden daha zeki değiller ama sanırım yakında olacaklar" dedi. 

‘İLERLEME HIZI GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA…’

BBC’ye konuşan Hinton'un derin öğrenme ve sinir ağları konusundaki öncü araştırması, ChatGPT gibi mevcut yapay zeka sistemlerinin yolunu açarken, bilim insanı, sohbet robotunun yakında bir insan beyninin sahip olduğu bilgi seviyesini geçebileceğini belirterek "Şu anda gördüğümüz şey, ChatGPT-4'ün sahip olduğu genel bilgi miktarında bir kişiyi gölgede bırakması gibi şeyler. Muhakeme açısından o kadar iyi değil ama zaten basit muhakeme yapıyor ve ilerleme hızı göz önüne alındığında, işlerin oldukça hızlı iyileşmesini bekliyoruz. O yüzden bunun için endişelenmeliyiz" şeklinde kaydetti. 

‘BEN YAPMASAYDIM BAŞKASI YAPARDI’ TESELLİSİ

Google'dan ayrılma motivasyonunun, şu anda insanlık için tehlike oluşturduğunu düşündüğü teknoloji hakkında rahatça konuşabilmesi olduğunu söyleyerek "Kendimi normal bir bahaneyle teselli ediyorum: Ben yapmasaydım başkası yapardı" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER