İsrail medya kuruluşlarına göre Ulaştırma Bakanı Miri Regev, El Al'in perşembe günkü uçuşu onaylamak için pazar günü saat 14.00'teki son teslim tarihini kaçırmasının ardından Arkia ve Israir gibi diğer havayollarına teklif vermeyi planlıyor. 

Ülke basını, ulusal havayolunun, iktidar koalisyonunun önerdiği yargı reformları üzerine İsrail’de kitlesel protestoların ortasında görevi yapacak herhangi bir pilot veya kabin ekibi bulamadığını söyledi.

El Al, personel sorununu "diğer nedenlerin yanı sıra" başbakan tarafından talep edilen uçak olan Boeing 777'yi uçurmaya yetkili pilotların eksikliğini gösterdi sorumlu tuttu. Netanyahu'nun bu hafta İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşeceği Roma'ya uçması planlanıyor. 

CEZAİ YAPTIRIMLAR YOLDA

Protestolar tüm yıl boyunca devam ederken, Başbakan Netanyahu, organizatörlerin "ülkede kaos yaratmak isteyen tehlikeli bir grup" olduğunu söyledi.

Regev, kamu yayıncısı Kan'a verdiği demeçte, kredilere ve hükümetin finansman garantilerine bağımlı olan El Al'ın, Netanyahu'nun seyahatinde görevlendirme sorunu nedeniyle cezai tedbirlerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER