Güney Koreliler doğduklarında bir yaşında sayılırlar ve her 1 Ocak'ta bir yıl eklenir. Zorunlu askerlik amacıyla veya yasal alkol ve sigara içme yaşının hesaplanması için, bir kişinin yaşının doğumda sıfırdan hesaplandığı ve 1 Ocak'ta bir yıl eklendiği ayrı bir sistem de mevcuttur.

Bununla birlikte, 1960'ların başından bu yana, Güney Kore tıbbi ve yasal belgeler için doğumda sıfırdan hesaplama ve her doğum gününe bir yıl ekleme uluslararası normunu da kullandı.

‘KAFA KARIŞIKLIĞI SON BULUYOR’

Kafa karıştırıcı sistemler dizisi, yalnızca uluslararası yaş sayma yönteminin kullanılmasını şart koşan yeni yasaların yürürlüğe girdiği 2023 yılının haziran ayından itibaren ortadan kalkacak.

İktidar partisinden Yoo Sang-bum parlamentoya verdiği demeçte, "Revizyon, gereksiz sosyo-ekonomik maliyetleri azaltmayı hedefliyor çünkü yasal ve sosyal anlaşmazlıklar ile yaş hesaplamanın farklı yollarından kaynaklanan kafa karışıklığı devam ediyor" dedi. 

GENÇLEŞMEK KİMİN HOŞUNA GİTMEZ Kİ’

29 yaşındaki bir ofis çalışanı olan Jeong Da-eun, değişiklikten memnun olduğunu söyleyerek "Yabancıların bana şaşkınlıkla baktığını hatırlıyorum çünkü kaç yaşında olduğum sorusuna cevap vermem çok uzun sürebiliyor. Kim bir ya da iki yaş gençleşmeyi hoş karşılamaz ki?" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER