Bulunmasının ardından, bu süre boyunca bir kamp alanındaki çadırda yaşayan kadının yakındaki bir nehirden ot, yosun ve sudan beslendiği bildirildi.

Yetkililerin kimliğini tespit etmediği 47 yaşındaki kadın, ilk olarak ABD Orman Hizmetleri çalışanlarının arabasını terk edilmiş halde bulmasının ardından kaybolduğu bildirildi.

Dedektifler ve arama kurtarma görevlileri ilerleyen haftalarda bölgeyi aradılar ancak yerini bulamadılar.

DRONLA ARAMA SIRASINDA BULDU

Utah şerif ofisinden Çavuş Spencer Cannon'a göre, yetkililer onu Pazar günü, hala hayatta olduğuna dair kanıt bulma umuduyla gönüllülerle birlikte yaptıkları bölgede havadan arama sırasında buldular. 

Arama sırasında çavuş ve drone pilotu, kadının yaklaşırken fermuarını açtığı bir çadırla karşılaştı.

Şerifin ofisi yaptığı açıklamada, "Şimdi, Kasım 2020'den bu yana aylar boyunca bilerek bölgede kalmayı seçtiğine inanıyoruz" dedi. Yanında az miktarda yiyecek vardı ve SAR görevlilerine ot ve yosun yemeye çalıştığını söyledi. Ayrıca yakındaki bir nehirde bol miktarda suya erişimi vardı.

‘’BİR DAHA GİDEBİLİR’’

Keşif sonrasında yetkililer, kadını değerlendirme için hastaneye götürdü. Açıklamaya göre, ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturma, zihinsel sağlık sorunları ile mücadele etmiş olabileceğini ortaya koydu. 

Yetkililer, ‘’Pek çok insan bu kadının yaşadığı şartlar ve koşullarda yaşamamayı seçse de, yasaya aykırı bir şey yapmadı. Ve gelecekte aynı bölgeye dönmeyi seçebilir’’ şeklinde açıklama yaptı.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)