İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği polisleri tarafından 8 ilde yapılan operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin telefonla aradıkları bir mühendisten 50 milyon lira başka bir kişiden ise 1 milyon dolar toplamda 67 milyon lira aldıkları tespit edildi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, "Nitelikli Dolandırıcılık" suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, farklı tarihlerde kendilerini savcı, polis olarak tanıtarak "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti, mal varlıklarınıza el koyacaklar, bu şahıslara operasyon yapacağız operasyon bitene kadar bize yardımcı olacaksınız ve kimseye bir şey söylemeyeceksiniz, mal varlıklarınızı satıp paralarını bize verin bizde Merkez Bankasına yatıracağız, daha sonra tekrar size iade edeceğiz" diyerek mağdurlardan N.K. (52) isimli kişinin 6 ay boyunca 50 milyon lira, C.A. (40) isimli kişinin ise 1 ay boyunca 1 milyon dolar alanlarla ilgili çalışma başlatıldı.

36 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 43 şüphelinin iki olaya da karıştıkları belirlenmiş, şüphelilerin suçtan elde ettikleri ve Şanlıurfa ilinde olduğu belirlenen; 15 adet lüks araç, 1 adet 8 milyon değerinde konut, 1 adet benzin istasyonu, 1 adet lüks kadın kuaförü, 20 adet taşınmaz tapusu elde ettikleri tespit edildi. 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Çalışmaların devamında şahısların yakalanmasına yönelik bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 36 şüpheli şahıs yakalandı.