ABD istihbarat yetkilileri, son yıllarda donanma pilotları tarafından görülen tanımlanamayan uçan cisimlerin (UFO'lar) diğer dünyaya ait uzaylı uzay araçları olduğuna dair herhangi bir kanıt bulamadılar.

GARİP HAREKETLERE AÇIKLAMA YOK

New York Times, bu fenomenler hakkında uzun zamandır beklenen bir hükümet değerlendirmesinin sonucu hakkında bilgilendirilen üst düzey yönetim yetkililerinden alınan bilgilere dayanarak, yetkililerin, ABD askeri ve bilimsel kuruluşunu şaşırtmaya devam eden göklerdeki garip hareketleri açıklayamadıklarını bildirdi.

Yetkililer gazeteye verdiği demeçte, rapora göre, son 20 yılda görülen 120'den fazla vakanın ezici bir çoğunluğunun herhangi bir ABD ordusundan veya diğer hükümet teknolojisinden gelmediği ortaya çıktı.

‘’UZAYLI OLABİLİR’’

Yetkililerin bildirdiğine göre, bu belirleme hala gizli istihbarat değerlendirmesindeki "tek kesin bulgu" ile ilgili. 25 Haziran'a kadar kongreye teslim edilmek üzere hazırlanan raporun
bir versiyonu “birkaç başka kesin sonuç” sağlayacaktır.

New York Times’ın haberinde, "İstihbarat hakkında bilgi veren üst düzey yetkililer, bulguların belirsizliğinin, hükümetin askeri pilotlar tarafından gözlemlenen fenomenlerin uzaylı aracı
olabileceği teorilerini kesin olarak dışlayamayacağı anlamına geldiğini kabul etti" denildi.

Analiz, ürkütücü nesnelerin nasıl hızlandığı ve yön değiştirdiği gibi raporları çevreleyen birçok ayrıntının açıklanmasının zor olduğunu kabul etti.

‘ÇİN VEYA RUSYA OLABİLİR’

UFO raporu ayrıca, kimliği belirsiz gemilerin ve yabancı askeri kuvvetlerin karıştığı olayları da ele aldı. 

Yetkililer, ABD pilotlarının "en azından bazılarının" rakip bir devletin deneysel teknolojisi olabileceğini düşünüyorlar, muhtemelen Çin veya Rusya. İstihbarat ve askeri yetkililer, bu gözlemlerin Amerikan teknolojisini içermediğini fark ederek, Rusya veya Çin'in “hipersonik teknolojiyi deniyor” olabileceğinden endişe ediyorlardı.


(Guardian, Çeviri;Polemikhaber)