ABD Büyükelçiliği, "Bu adım hakkında Ukrayna hükümetiyle istişare halindeydik ve Kiev'deki müttefik ve ortak büyükelçiliklerle duruşlarını belirlerken koordinasyon halindeyiz" dedi.

ABD'nin Kiev Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, "Rusya'nın herhangi bir zamanda askeri müdahalede bulunabileceği ve ABD hükümetinin böyle bir acil durumda Amerikan vatandaşlarını tahliye etme konumunda olmayacağı, bu nedenle şu anda Ukrayna'da bulunan ABD vatandaşları buna göre plan yapmalıdır" uyarısında bulundu. 

Rusya, Batılı güçlerle gerginliğe yol açan Ukrayna sınırına asker yığdı. Moskova yönetimi işgal planı olmadığı konusunda ısrar etti.

ŞOK İDDİA: ABD ASKERLERİ YOLA ÇIKIYOR

New York Times, Başkan Joe Biden'ın Doğu Avrupa ve Baltık'taki NATO müttefiklerine birkaç bin ABD askeri göndermeyi düşündüğünü bildirdi. Pentagon, New York Times’ın haberi hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak Pentagon Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "Müttefiklerimize, özellikle de NATO'nun Doğu Kanadı konusunda güvence vermeye hazır seçeneklerimiz olduğundan emin olacağız" dedi. (Reuters)