Sicilya'daki Katanya çevresindeki deniz kıyısından 200'den fazla kişi güvenli bir yere götürülürken, sekiz kişinin ölümüne yol açan orman yangınlarının beşinci gününde de devam ettiği Türkiye'de turistik noktalarda düzinelerce köy tahliye edildi.

UZMANLAR: KÜRESEL ISINMA KAYNAKLI

Uzmanların küresel ısınmanın bu tür yangınların sıklığını ve yoğunluğunu artırdığını söylemesiyle birlikte, yükselen sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgârlar tarafından körüklenen Türkiye, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 95 bin hektar yanarak en az 10 yılın en kötü yangınlarını yaşıyor. 

CNN Türk'ün haberine göre turizm kenti Bodrum'da bir mahalle, yakınlardaki Milas semtinden şiddetli rüzgarların alevler almasıyla tahliye edildi. Karayoluyla çıkamayan 540 kişinin teknelerle otellere götürüldüğü bildirildi.Tatil beldesi Antalya'dan da insanlar tahliye edildi ve o bölgede iki ceset bulunarak öldürülenlerin sayısı sekize yükseldi.

‘’BÜYÜK BİR FELAKET’’

Bu arada, Yunanistan'ın batısındaki Patras yakınlarında Cumartesi günü erken saatlerde büyük bir yangın çıktı. Alarm halindeki bölgede beş köy boşaltıldı ve sekiz kişi yanık ve solunum sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.Yakındaki Aigialeias köyünden yetkili Dimitris Kalogeropoulos, olayı “büyük bir felaket” olarak nitelendirdi.

Bir Lambiri sakini Yunan televizyon kanalı Skai'ye “Geceyi dışarıda uyuduk, uyandığımızda evimiz olmayacak diye çok korktuk” dedi. İspanya'da, uçakların desteklediği düzinelerce itfaiyeci, Madrid'in yaklaşık 64 kilometre doğusundaki San Juan yakınında çıkan bir orman yangınıyla mücadele ediyorlardı.

 (Guardian)