Çarpıcı iddia, iki Washington Post muhabiri YasmeenAbutaleb ve Damian Paletta tarafından kaleme alınan Kabus Senaryosu: Trump Yönetiminin Tarihi Değiştiren Pandemiye Tepkisi İçinde adlı yeni bir kitapta yer alıyor. 

‘’VİRÜS İTHAL ETMEYECEĞİZ’’

Washington Post gazetesinde yayınlanan alıntıya göre, geçen yıl Şubat ayından bu yana ABD'de 600 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği salgının başlamasından önce Beyaz Saray Durum Odası'nda düzenlenen bir toplantıda Trump, yardımcılarına, "Bizim bir adamız yok mu? Guantanamo'dan ne haber?" şeklinde sordu. 

Trump'ın ayrıca "Mal ithal ediyoruz. Virüs ithal etmeyeceğiz” dedi. 

KINAMA MIKNATISI HAPİSHANE

ABD, Guantanamo Körfezi'ni Küba'dan tartışmalı bir kiralamayla elinde tutuyor. Oradaki cezaevi, terör zanlılarının yargılanmadan ve son derece zor koşullarda tutulduğu ve 11 Eylül saldırılarından bu yana insan hakları gruplarının kınama mıknatısı haline geldi.

‘’TEST YÜZÜNDEN SEÇİMİ KAYBEDECEĞİM’’

Ayrıca, Abutaleb ve Paletta tarafından bildirilen iddialar arasında Trump, Mart 2020'de sağlık sekreteri Alex Azar'a"Test yapmak beni öldürüyor!" şeklinde bağırdığı yer aldı. 

O sırada ülkede Covid-19 vakaları artıyordu, devletler halkın kafa karışıklığı ve korku arasında karantinaya giriyordu. Kitapta kaydedilene göre Trump, “Test yüzünden seçimi kaybedeceğim! Federal hükümet hangi salağa test yaptırdı?" dedi. 
(Guardian)