Kafe, Tayland'da dijital varlıklara yönelik artan ilginin bir parçasını gösterirken, düzenleyicileri endişelendiriyor.

DÜZENLEME YOLDA

35 yaşındaki kripto yatırımcısı Detnarong Satianphut, "Burada olmak benim için heyecan verici çünkü aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla tanışıyorum. Biz bilgi alışverişinde bulunuyoruz çünkü ticaret dünyasında milyonlarca insanla karşılaşıyoruz" dedi.

En son resmi verilere göre, Kasım ayında 251 milyar baht (7.62 milyar dolar) kadar dijital varlık ticareti ile kripto para birimleri Tayland'da ivme kazanıyor. Bu ayın başlarında Tayland, finansal istikrar ve genel ekonomik sistem üzerindeki potansiyel riskler konusunda uyarıda bulunarak dijital varlıkların ödeme olarak kullanımını düzenlemeye başlayacağını söyledi.

‘KRİPTO’ MÜŞTERİLERİ KATLADI

2013'ten beri var olan kafe, 2020'de kripto temasına geçti. O zamandan beri, personele göre müşterileri ikiye katlandı. Müdür Oakkharawat Yongsakuljinda, kafenin çevredeki Nakhon Ratchasima eyaletindeki insanlar için alternatif yatırım fırsatları sunduğunu söyledi.

Kafe, ücretsiz yatırım danışmanlığı sunuyor ve kendi kripto para birimini başlatmayı planlıyor. Müşterileri, kafede ticaret yapmanın, en iyi bilinen kripto para birimi olan Bitcoin’in bu hafta altı ayın en düşük seviyelerine ulaştığı değişken bir piyasada kendilerine en iyi başarı şansını sunduğunu söylüyor.

23 yaşındaki tüccar Apakon Putnok, "Bu kadar çok ekrana sahip olmak çok yardımcı oluyor. Çökme faktörlerini ve satın almamız gerekip gerekmediğini hemen anlıyor ve analiz ediyoruz" dedi. (Reuters)