Üsküdar'da 1987'de yaptırdığı dükkanına yıllarca kiracı bulamayan ve yapıldığından bu yana boş olan dükkana 2009-2019 yılları arasını kapsayan süreç için enerji dağıtım şirketi tarafından geriye dönük 10 yıllık elektrik faturası gönderildi.

Dükkanı yaptırdığından beri elektrik dahi bağlatmadığı dükkanına gelen elektrik faturasını görünce şok geçiren dükkan sahibi 82 yaşındaki Cemal Yılmaz, şirkete defalarca şikayet yazısında bulundu.

Şirket, müşteriye zamanında bilgi verilmediği gerekçesiyle 25 lira ticari kalite tazminatı ödemeye karar verirken alacağından vazgeçmeyip icraya verdi.

KİRACI ÇIKINCA PATLAK VERDİ

Olay, Yılmaz'ın yıllardır boş duran dükkanında börek satmak isteyen bir kişi talip olup elektriğini açmak istemesiyle patlak verdi.

10 YILLIK ELEKTRİK

Kiracı, elektriği açtırmak için dağıtım şirketine başvurduğunda Yılmaz'a 2009-2019 dönemini kapsayan 2 bin 534 liralık fatura gönderildi.

DETAYLARINA YANIT ALAMADI

Ankara'da yaşayan Yılmaz, gelen faturanın detaylarını öğrenmek için Anadolu Yakası elektrik dağıtım şirketine başvursa da bir yanıt alamadı.

ŞİRKETTEN DÜKKAN SAHİBİNE TAZMİNAT

İcra takibinin başlayacağı uyarısı yapan şirket, performans kuralları gereği, kendi kendine ceza kesip Yılmaz'a ticari kalite tazminatı ödemeye karar verdi. Yılmaz, “Ben 25 liranızı istemiyorum, yanlışı düzeltin” yanıtı verip parayı almadı.

TRT PAYI DA İÇİNDE

Yılmaz'a gönderilen faturada 2 bin 21 liralık elektrik tüketildiği belirtilirken faturaya 31 lira 67 kuruş TRT payı da eklendi.