Şirket, bir klinik araştırma direktörü ve bir klinik araştırma koordinatörü işe almak için ilanlar yayınladı. İlanlar, çalışanların "en yenilikçi doktorlardan ve en iyi mühendislerden bazılarıyla yakın çalışacak ve ayrıca Neuralink'in ilk klinik deney katılımcılarıyla birlikte çalışacaklarını" belirtiyor.

‘2022’DE BEYNİMİZDE’

256 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Musk, geçen ay ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından test planları için onay bekleyen Neuralink beyin çiplerinin 2022'de insanlara takılmasını beklediğini söyledi.

Musk ve Neuralink ortakları, insanları bilgisayarlara bağlayan beyin çipleri geliştirmek için 2016 yılında şirketi kurdu. İmplantların felçli kişilerin akıllı telefon gibi cihazları beyinleriyle kontrol etmelerini sağlayacağını iddia etti. İnsan testleri başladığında, nöronlar arasında sinyaller arasında köprü kurarak birçok fiziksel engel için çözümler de dahil olmak üzere daha fazla ilerleme kaydedilmesini bekliyor.

Musk, geçen ay Wall Street Journal CEO Konseyi zirvesinde yaptığı açıklamada, ilk insan test deneklerinin ciddi omurilik yaralanmaları olan kişiler olacağını söyleyerek, "Omurilik yaralanması olan birine tam vücut işlevselliğini geri kazandırmak için Neuralink ile bir şansımız var" dedi. (RT)