Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün "Bir burjuva olarak ölmek istiyorum" sözlerini değerlendiren Sönmez "Burjuva olmak için sermayedar olman gerekir ki, değilsin. Sen ancak yanaşma yönetici oldun ki senin gibileri burjuva sınıfı içinde pek sayamayız. Burjuvaların bireysel özgürlükler için verdiği mücadelenin zerresini sende görmedik. Hep güçlünün yanında bir zavallı olarak anılacaksın" dedi.

FOTO:Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök

POLEMİK ÇIKARACAK YAZI: BİR BURJUVA OLARAK ÖLMEK İSTİYORUM

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök koronavirüs aşısını bularak tüm dünyanın umudu olan, BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin'in çocukluk hikayesini kaleme aldığı yazısında
"Ben hep şuna inandım... İşçi çocukları da şerefli bir hayatı ve ölümü hak eder...Burjuva çocukları da... O yüzden çorabı delik fukara çocukların başarı hikâyeleri beni çok sevindirir... Ama varlıklı mahallelerin çocuklarının başarı hikayeleri de aynı ölçüde sevindirir. Hayatım boyunca içimdeki o garibanistin kölesi olmamak için mücadele ettim. O nedenle 1973 yılında Paris’te Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet bursuyla solcu bir öğrenci olarak okurken şu kararı aldım: 'İzmir’de bir matbaa işçisinin çocuğu olarak doğdum, ailemle gurur duyuyorum. Bir burjuva olarak ölmek istiyorum. Bunu başarabilirsem kendimle de gurur duyacağım.” demişti.

Sönmez'in Özkök yorumu sosyal medyada da tartışma konusu oldu.