İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon başlattı.

İstanbul, Erzurum ve Bayburt’da yapılan eş zamanlı operasyonda isimleri ve adresleri tek tek tespit edilen, aralarında halen aktif kamu personellerinin de olduğu ‘Askeri Mahrem Yapılanması’ içerisinde “Mahrem İmam” terör örgütü üyesi 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

SABİT HATLARDAN ÖRGÜTLE İLETİŞİMDEYDİLER

Haklarında daha önce KHK ile ihraç edilen asker şahıslar ve kapatılan askeri okul öğrencileri tarafından yapılan itiraflarda, bu kişilerin gizliliğe riayet edilerek toplantı organize ettikleri, örgüt mensubu sivil şahıslara askeri öğrenciler ile gerçekleşen toplantılar için kendi evlerini temin ederek kullandırdıkları, FETÖ’nün iletişim yöntemine uygun olarak periyodik halde büfe, ankesör ve sabit hatlardan örgüt mensupları ile iletişim kurdukları ortaya çıktı.

EVLERİNDEN FETÖ KİTAPLARI ÇIKTI

Yapılan aramalarda çok sayıda dijitale materyale el konulurken, evlerde örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait kitaplar bulundu.

Gözaltına alınan 12 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ÖZLEM AKTÜRK/ POLEMİK HABER