Genç kızları etkileyen gizemli hastalıktan sosyal medya ve sokağa çıkma yasakları sorumlu tutuldu. Dünya çapında daha önce sağlıklı olan gençlerin, patlamalar, seğirmeler ve küfürler de dahil olmak üzere kontrol edilemeyen tiklerden muzdarip oldukları bildirildi.

ANNESİNE YANLIŞLIKLA TOKAT ATTI

14 yaşındaki Michaela adında bir kız, tiklerden muzdarip. Kızın annesi, “Yemek veriyordum, bazı sesler ve bir bağırış duydum ve onu yerde yatarken gördüm. Büyük bir anksiyete krizi geçirdiğini düşündüm, sonra bir kol uçuyor, sonra bir bacak. Bunu isteyerek yapmadığını söyledi. Gerçekten korkutucuydu, gerçekten çok korkutucuydu” dedi. 

Metallica lakaplı başka bir genç, tik nedeniyle annesine tokat attı. 15 yaşındaki Nicole'nin tikleri, 12 yaşında sürekli olarak “Ben Madeleine McCann'im, kaçırıldım” diye bağırdığında başladı. Nicole, “Kendimle ne yapacağımı bilmiyordum. Arkadaşlarını veya aileni göremiyorsun, kendi başına olmak çok hoş bir şey değildi” dedi. 

100 BİNLERCE İNSAN BUNDAN MUZDARİP

Pediatri nöroloğu olan Profesör Russell Dale, dünya çapında benzer olayları duyduğunu söyledi ve bazı kişilerin semptomlarının, diğer insanların semptomlarını sosyal medyada görerek tetiklendiğini de sözlerine ekledi. Dale, 100 binlerce insanın dünya çapında nörolojik duruma sahip olabileceğine inanıyor ve bunun bir tedavisi yok. (Mirror)