Aydın'ın Karpuzlu ilçesi Tekeler Mahallesi'nde yaşayan E.K., kızı H.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

KIZI KAYBOLDUĞU İÇİN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Ağustos ayında 17 yaşındaki kızı Ö.K.'nin kaybolduğu gerekçesiyle jandarmaya kayıp başvurusunda bulunan baba, Türkiye'nin gündemine de gelmişti. Sosyal medyadan gözyaşları içinde kızının bulunması çağrısında bulunan baba, kızının 64 gün aradan sonra bulunmasıyla tutuklanmıştı.

17 yaşındaki Ö.K. babasından korktuğu için kaçmıştı

BABASINDAN KORKTUĞU İÇİN EVDEN KAÇMIŞ

Ö.K.'nin jandarmaya verdiği ifadesinde babasının ablası H.A.'ya defalarca cinsel saldırıda bulunduğunu ve kendisine de saldırabileceğini düşündüğü için evden kaçtığını söylemişti. 

BABA (!) TUTUKLANDI

H.A.'nın da olayı doğrulamasının ardından baba H.K. jandarma ekiplerince tutuklanırken Ö.K. devlet koruması altına alınmıştı.

22 YIL HAPİS İSTEMİ

Ekim ayında tutuklanan baba E.K. hakkında hazırlanan iddianame Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken 22 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

DNA TESTİ DE SONUÇLANDI

Öte yandan iddianamede E.K.'nin öz kızı H.A.'ya 2017 yılında uyku ilacı verip tehditle cinsel istismarda bulunduğu anlatıldı. H.A.'nın hamile kaldığı ve doğum yaptığı da geçen ifadede DNA testinin sonucunda çocuğun babasının E.K. olduğu tespit edildi.