Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK), Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde çıkan yangınlara müdahale etmekte geç ve yavaş kaldığı gerekçesiyle eleştirilerin odağındaydı.

55 HELİKOPTER

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla, 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını açıkladı.

UÇAKLAR TEDARİK EDİLENE KADAR KİRALAMA USULÜ İLE HİZMET

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alınmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

UÇAKLAR KULLANILAMAZ HALDEYDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı ile THK, geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlara müdahale etmekte geç kaldığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Eleştirilerin odağında, Türkiye'de yetersiz sayıda yangın söndürme uçağı olması ve var olanların da hangarlarda beklemesi yer almış, iktidar ise bu uçakların kullanılamaz halde olduğunu savunmuştu.