OnePoll ve yatak şirketi Sealy tarafından yapılan araştırmaya katılan 2 bin evcil hayvan sahibinin yüzde 66'sı değerli evcil hayvanlarının yatağında uyumasına izin verdiğini söylerken, yüzde 58’i yataklarını yalnızca evcil hayvanlarıyla paylaşmak istediğini belirtti.

Çalışmaya katılanların yarısından biraz fazlası, bunu yapmanın stres ve kaygılarına yardımcı olduğunu söylerken, yüzde 42'si evcil hayvanlarının yatakta genel olarak kendilerini güvende hissetmelerini sağladığını söyledi. Çalışma, sahiplerin yatakta bir evcil hayvanla uyurken uykularının daha iyi olduğunu düşündüklerini bile keşfetti.

‘UYKUDAN FERAGAT ETMELERİNE RAĞMEN…’

Sealy'den Brent Pfister, "İyi bir gece uykusu, genel sağlığımız ve esenliğimiz için çok önemlidir. Bu çalışmanın gösterdiği gibi, evcil hayvanlarla birlikte uyumak bir güven duygusu verebilir, insanların ve evcil hayvanlarının yatma saatine daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte, evcil hayvanlarıyla uyuyan birçok insan gece uykusunda kesinti yaşar ve bu nedenle genel uyku kalitesinden ve iyi bir gece uykusundan elde edilen bazı fiziksel faydalardan fedakarlık edebilir” dedi. (The New York Post)