Araştırma, oyuncak bebeklerle hayali oyunlar oynamanın çocukların sosyal beceriler, zihin kuramı ve empati geliştirmelerine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Çalışmayı yöneten sinirbilimci, lego ve inşaat oyuncaklarıyla oynamanın eğitici değerinin geniş çapta kabul edildiğini, ancak bebeklerle oynamanın faydalarının bazen göz ardı edildiğini söyledi.

ARAŞTIRMANIN FİNANSÖRÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Cardiff Üniversitesi'nden Dr. Sarah Gerson, "Çocuklar hayali dünyalar yarattıklarında ve bebeklerle rol yaptıklarında, önce yüksek sesle iletişim kurarlar ve sonra diğerlerinin düşünceleri, duyguları ve hisleri hakkındaki mesajı içselleştirirler. Bunun çocuklar üzerinde, daha yüksek oranda sosyal ve duygusal işlem yapma ve yaşam boyu alışkanlıklar oluşturmak ve oluşturmak için içselleştirilebilecek empati gibi sosyal beceriler geliştirmek gibi uzun süreli olumlu etkileri olabilir” dedi. 

Barbie üreticileri tarafından finanse edilen ve Developmental Science dergisinde yayınlanan araştırmada, oynamaları için bir ambulans veya at gibi bir Barbie bebek koleksiyonu ve aksesuarları verilen dört ila sekiz yaşları arasındaki 33 çocuk yer aldı.Çalışma, çocukların kuaförlük oyunu veya şehir kurma oyunu gibi bir bilgisayar tabletinde yaratıcı oyunlar oynamaya kıyasla, bebeklerle oynarken, diğerlerinin düşünceleri ve duyguları hakkında daha fazla konuştuklarını buldu.

KRİTİK DÖNEM

Çocuklar tipik olarak dört yaş civarında içsel durum dilinin belirtilerini göstermeye başlarlar. Bu yaşta, kendilerinin ve başkalarının düşüncelerini, duygularını ve arzularını dikkate aldıklarını belirterek, düşüncelerini yüksek sesle dile getirmeye başlarlar.Gerson, "Bu beceriler, diğer insanlarla etkileşim kurmak, diğer insanlardan öğrenmek ve çeşitli sosyal durumlarda gerçekten önemlidir” dedi. (Guardian)